For english version of this exciting blog:

Use english translation from google either on the left or on the top of the page

Snake Temple & Snake Farm (Obs! Inget för den ormrädda!!!)

I lördags tänkte vi göra Micke glad genom att åka till en driving range och slå en hink bollar men när vi väntade på bussen började monsunregnet. Vi bestämde då att åka till ett ormtempel och en ormfarm istället.

Blöta kom vi fram till Snake Temple
Det här var inuti templet som för övrigt inte var mycket att se. Ormar låg i något som ska föreställa träd. Det rörde sig inte alls och det pga att de är drogade. Tur att man inte behövde betala för plågeri vill inte jag bidra till.


Detta är en huggorm (viper). Jag har ingen aning om vilken art dock men kan säga att den låg helt stilla, puh!
Alldeles intill templet ligger en ormfarm där de har ormar i terrarier och burar (eh, ja så stora var en del), sköldpaddor som gick fritt och apor i bur som det var väldigt synd om. Micke gick runt och tog kort på ALLA ormar och det var många. Jag sa till honom att det är ingen idé att ta kort på alla för vi kommer aldrig att komma ihåg dem ändå, men Micke sa att han hade ett system som skulle göra det lättare. Hm, ja, nu sitter vi här med 30-talet ormbilder utan nån som helst koll på vad det är. Ja sörrni, karlar! =)
Jag har ingen aning om vad detta är för orm. Men den ser ganska rolig ut. Vi funderar på om det var en sån vi hittade överkörd på Langkawi, eller ja, den har i varje fall samma färg.


Puff Adder. Denna orm står för mest ormrelaterade dödsfall i Afrika där den med sitt kamouflage inte är så lätt att upptäcka och därmed är lätt att trampa på. Mäktig!


Albinokobra. Denna gjorde så att ormrädde Jurgen var tvungen att gå därifrån. Av någon anledning var kobran lite uppretad så när Micke pickade på glaset (ja, ni känner väl Micke haha) så attackerade den. Ganska häftigt men det höjde ju adrenlinet i kroppen trots att glaset skilde oss från varandra.

King Kobra! Denna härliga varelse kan döda en elefant på en timme och en människa på 10 minuter. Ser ni vad som står på skylten?


Det här var den största orm jag någonsin sett, om man inte räknar in de konstgjorda i b-skräckisar förstås. Det är en pytonorm på 8 meter. Både jag och Micke fick hålla den i svansen. Det var lite läskigt kan jag lova då den börjar streta emot har man inte mycket att sätta till. Den är verkligen urstark. De matar den med sex stora höns var 14:e dag.

0 kommentarer: