For english version of this exciting blog:

Use english translation from google either on the left or on the top of the page

Oceans Park, Hong Kong

Oceans Park ligger på Hong Kong Islands södra sida. Detta är mycket känt och populärt och nästan ett måste om man är i Hong Kong (220 kr/pers). Det finns mycket för barnen, tex detta skumbad, dinosarieland och ett vattenland där man kan skjuta med vattenpistoler på varandra. Ok, jag och Micke var lite för gamla, så vi gick vidare.

Flamingos. En sak jag inte förstår, som jag iofs inte funderat för mycket kring, är hur de får dem att bara stå där de står? Matar de dem extra mycket just där? Varför flyger de inte bara sin väg? Nån??


Här är vi på den lägre nivån av den övre delen av parken. En massa rulltrappor för att ta sig upp till nöjesfältet.


Här en berg-o-dalbana som jag gärna hade åkt, men tyvärr var vi där på en lördag så det var galet med folk och långa köer till allt. Vi åkte en annan liknande istället.


Nykläckt?


Utsikt över övre delen av parken


Det fanns en del akvarier och denna var den största. Ett rev med stingrockor, olika hajar, sköldpaddor och fiskstim. Man fick gå runt revet i alla nivåer så man fick se akvariet ur alla synvinklar. Det var nu vi märkte vilken dålig kamera vi har. Säkert 20 suddiga bilder på fiskar.


I ett annat akvarie hittade vi denna söta, lite annorlunda guldfisk. Visste ni att det finns 1000-tals olika guldfiskar? Jag trodde det var en fisk som var guldfisk, tihi.


Här inne bor fyra pandor, och som vi såg fram emot att se dem!


Det var bara synd om de stackars pandorna. Två stycken tvingades bo i ett ganska litet utrymme och glasvägg. Detta för att alla besökare skulle få se en panda. Men stackarna hade ju ingenstans att ta vägen, mest sorgligt faktiskt. De andra två bodde i de andra utrymmena som fanns och gömde sig väl från besökarna.


Ännu en linbana! tänkte jag. Men så farligt var det inte den här gången. Nu var det inte så högt och man njöt mest faktiskt. Linbanan sträcker sig mellan den lägsta delen av parken och den övre. På den lägsta delen var det mest för mindre barn och där håller de även på att bygga ut parken ytterligare.


Utsikt!


I väntan på delfinshow. Micke gick belåtet och beställde popcorn, det hade han sett fram emot. När han fick dem var de karamelliserade! De har inga vanliga popcorn med salt här. Så det var bara att äta de söta popcornen, inte så jättegott direkt.


Delfinshow!


Show med sjölejon


Delfinshowen var jättetrevlig, men helt och hållet på kinesiska så vi fattade inte skämten. Det var längesen jag var på en liknande show så jag har inget att jämföra med, men det var kul underhållning som slut på dagen.

2 kommentarer:

Daniella | 17 september 2009 kl. 00:45

Flamingosarna kanske var vingklippta? :)

Linda | 17 september 2009 kl. 10:04

Ah, ja! Så måste de ju va ;)