For english version of this exciting blog:

Use english translation from google either on the left or on the top of the page

Here we go!

Ok, nu sitter jag hemma och är helt färdigpackad inför resan som påbörjas om två timmar. Det ska bli riktigt spännande, och framförallt en omställning eftersom vi denna gången reser som backpackers. Så, inga hårblåsar och raffiga pumps, nu måste allt som packas bara vara praktiskt så allt får plats i min nya 70+10 L ryggsäck. Ja, som tjej köpte jag ju givetvis den största som fanns, Micke nöjde sig med 60 L.

Vi börjar med att åka buss till Kuala Lumpur. Därifrån flyger vi imorgon till Brunei. Söndag åker vi till Sandakan för att spendera 2-3 dagar vid bl.a Turtle Island och Orangutang Reservatet. Sedan åker vi till Semporna och därifrån åker vi på dagsturer till Sipadan Island som ska vara ett av världens bästa dykplatser. Vi ska inte dyka, men vi ska däremot snorkla, och jag längtar!!! Vi flyger tillbaka till KL från Tawau den 25:e och ska väl utforska staden under hela helgen.

Allt är inte bokat på resan så det kommer väl säkert inte gå som vi har tänkt, bl.a Turtle Island har vi inte lyckats boka och eftersom det är lov nu i hela Malaysia så kan det bli svårt, men hoppas, hoppas...

Selamat Hari Raya!!

4 kommentarer:

Anna och Thomas | 18 september 2009 kl. 15:18

70+10 - vilken lyx!! Jag maste klara mig med en ryggsack pa 50 l i 7 manader... Thomas plockade bort minst halften av allt som jag ville ha med. :) Hoppas att ni far en underbar resa! Kram

jessiq | 19 september 2009 kl. 03:02

Hahaha! Jag kör alltid med min 40 L rygga och den är aldrig ens halvfull vid avfärd! :P

Stefan | 21 september 2009 kl. 17:47

Ni har världens bästa dagar framför er! Att "bara" snorkla en timme på Sipadan är mer än vad de flesta dykare ser på en vecka i typ Röda havet. Lova att visa bilderna!!!

Kramar

Olle Bergdahl | 27 september 2009 kl. 04:05

Va mycket roligt som händer! Man blir direkt sugen på att åka iväg. Men det är en del saker som händer här hemma också. ;) Ville är så himla nuttig!

Om ni är i KL så är mitt bästa tips att bege er till ett kareokeställe som ligger i huset brevid shoppingmallet Pavilion.
168 Jalan Bukit Bintang
Man hyr ett kareokerum och sedan sjunger man tills halsen är hes. Det ingår också en av KLs bästa buffér på samma ställe. Det är den bästa buffén jag någonsin har ätit. Mat och sång i den kombinationen är oslagbart. Som sagt Huset brevid Pavilion is the place to be. Stället hittar man några våningar upp. Lite svårt att beskirva men jag kan som sagt verkligen rekommendera det.

Kram,
Olle