For english version of this exciting blog:

Use english translation from google either on the left or on the top of the page

Trångsynthet

Vi håller på för fullt med att skicka hem en massa grejer till Sverige. Gud va mycket man samlar på sig på ett år, och givetvis vill jag ju aldrig slänga något, så hem med allt. Idag skulle vi posta en ny sändning där paketet vägde 20,2 kg. När den muslimska kvinnan såg vikten kommenterade hon att paketet vägde för mycket. Det får endast väga 20 kg. Ja ni... Jag fick nästan ett utbrott och Micke likaså som dessutom fick ställa sig och öppna paketet. Paketen vi skickar är då först helt inlindade i tejp och ovanpå denna övertejpade kartong ett inslagspapper, för det måste man ju ha. Vi fick inte ens låna en kniv att öppna med.

Nu till saken: Vad är egentligen problemet? Vi ska skicka paketet med båt. Vi sa att vi givetvis skulle betala för de extra 200 gram. Tänk er, en chipspåses vikt, marabou chokladkaka, whatever, det är ju ingenting! Varför krångla? Märk paketet med övervvikt då, men vi betalar ju för all vikt. Nope! Impossible! Regler är regler. Detta är typiskt muslimsk trångsynthet. Det förekommer överallt. Man kan aldrig göra undantag för regeln eller tänja lite på den. Detta upplever jag inte med kineserna här. De är schyssta och gör allt för att hjälpa till, och undantag kan inträffa.

Om vi tar flyget tex. Du får bara ha med dig 20 kg i bagage, men ändå när du ska hem från resan har du 3 kg extra. Alla de gånger har de inte ens sagt något, bara märkt min väska som "Heavy" och inte krånglat. Varför nu krångla med ett paket, som väger en chipspåse för mycket, som ska åka båt?

0 kommentarer: