For english version of this exciting blog:

Use english translation from google either on the left or on the top of the page

First stop, Ho Chi Minh (Saigon)

Efter en intensiv första dag har vi hamnat i Ho Chi Minh (Saigon). Vi reser med två andra utbytisar, Katriina (Fin) och Katja (Swz). Vi har inte mycket planerat och tar dagarna mest som de kommer. Imorgon tar vi flyget till Nha Trang för några dagars välförtjänt slappande.



Micke har på senare tid blivit lite halvt flygrädd. Denna flygning reste vi med Malaysian Airlines vilket då inkluderar både mat och fri dryck. Micke kanske tog någon påfyllning för mycket, men resan blev ju givetvis mycket trevligare.

Här ser vi delar av Mekongdeltat vid inflygning.

Vi var lite nerviga när vi skulle igenom passkontrollen i Vietnam. Som skandinav får man 15 dagars visum, men bara om man kan visa upp en utresebiljett, vilket vi inte hade. Detta var medvetet eftersom vi tänkt ta bussen till Kambodja och det går inte att förboka. Givetvis frågade den irriterade kvinnan efter utresebiljetten. När jag förklarade situationen vred hon sig vresigt omkring och jag frågar om det är några problem. Jag får två arga stämplar, wee. Lätt fixat. Som tur var, var Micke inte så berusad att han glömt att vi skulle åka buss ur landet, så det gick smidigt kan man säga.


Vi funderade på att lyxa till det med taxi från flygplatsen. De ville ha 200 kr för oss. Aldrig! Tog bussen istället. 1 kr för mig, och 1 kr för min väska. Mycket nitar man kan gå på som turist. Kolla in trafiken! Helt galet! Bussen bromsade lika mycket som den gasade.

Vi bor mitt i Distrikt 1, på Pham Ngu Lao street som verkligen är mitt i smeten. Men vi bor på en liten mysig bakgata. Hela stan är uppbyggd på 5 distrikt. Berättar mer imorn.


Vi bor på detta hostel. Billigt och väldigt trevligt.


Rent och fräscht, Wifi och frukost!!


Vi har insett att vår hjärna inte får vila dessa veckor ;). Nu har vi blivit miljonärer och det är småjobbigt att räkna om valutan. 1 kr = 2 400 Vietnamesiska Dong. Här: 7 mille på hand, tjitjing!!


En supergod western middag! Katja och Katriina.




Klart man måste prova inhemskt. Smakade inte hemskt.


Här sitter vi på en "mysig" pub. Alla bord och stolar vända ut mot gatan. Man sitter och tittar på folket som går förbi, den kaosartade trafiken och alla försäljare som försöker sälja det ena konstigare än det andra.

Här vill hon att vi betalar för att väga och mäta oss på hennes "rullande" våg. Precis som att man, där man sitter och dricker och precis fläbbat sig med mat, vill ställa sig upp och väga sig inför alla. Sedan visas resultatet glatt upp.

Vi avslutade kvällen med ett parti ruskigt dålig biljard.
Vad har ni gjort idag?

3 kommentarer:

Markus | 24 november 2009 kl. 05:20

Drack ni ingen Bia Hoi? Testa det, färsköl för typ 50öre, serveras på gatan ur en hink eller nått ;) Jag blev en liten smula sugen på att åka tillbaka till Vietnam.

jessiq | 24 november 2009 kl. 15:11

Wifi fanns då minsann inte när jag reste runt i Vietnam! Det var knackigt modem där det tog en timme att ladda upp en bild som gällde. Utvecklingen går visst framåt!

Villa Deneo | 7 december 2009 kl. 15:25

Mmm, gratis är gott! :-)
Låter som ni har det underbart på eran ledighet.